חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קריצמן ואח' נ' אמסלם תיירות ונופש בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות טבריה
4417-08-11
2.12.2011
בפני :
רים נדאף

- נגד -
:
1. אורה קריצמן
2. צבי קריצמן

:
מח' מסעות מבית אמסלם תיירות ונופש בע"מ
פסק-דין

פסק דין

1.עניינה של התביעה הנדונה הוא בתביעה כספית על סך 13,000 ₪, כשהתובעים טוענים כי הזמינו טיול לארצות הבלטיות אצל הנתבעת, ושילמו סך של 3,770 דולר. הטיול היה מתוכנן לצאת ביום 22.6.2011 עד ליום 2.7.2011. ביום 6.6.2011 אושפזה התובעת בגין דימום קשה מאפה, היא נותרה באשפוז עד ליום 10.6.2011, ולאחר שחרורה ניסתה להזמין ביטוח רפואי לנוסעים לחו"ל, אך נדחתה על ידי שלוש חברות ביטוח בגין אשפוזה התכוף לפני הנסיעה.

2.בנסיבות אלו, היא נאלצה לבטל את השתתפותה ביחד עם בעלה בטיול, והנתבעת סירבה להחזיר לה את הסכום ששילמה.

3.התובעת טוענת כי הנסיבות שבגינן ביטלה את השתתפותה, לא היו בשליטתה, ואין לה כל אשם בהן, והוכחו באמצעות מסמכים שהומצאו לנתבעת, לרבות סיכום אשפוז, וגם הנתבעת עצמה ניסתה למצוא לתובעת חברת ביטוח שתסכים לבטחה ללא הצלחה. בנסיבות אלו התובעת טוענת כי היא זכאית להחזר מלא של הסכום ששולם על ידה ועל ידי בעלה.

4.התובעת טוענת כי נודע לה שהצטרפו לאותה קבוצה נוסעים נוספים בשבוע האחרון במקום התובעים, כך שלנתבעת לא נגרם הפסד כספי כלשהו כתוצאה מביטול השתתפותם של התובעים בטיול.

5.הנתבעת טוענת כי התובעת חתומה על הסכם המסדיר את דמי הביטול, שם נקבע מפורשות כי ביטול ההזמנה במסגרת 7 ימים קלנדריים לפני היציאה לטיול, יחייב בדמי ביטול בשיעור של 100% ממחיר הטיול. הביטול של התובעת נעשה בתוך אותם ימים, לפיכך מחויבת היא בדמי ביטול מלאים.

6.הנתבעת טוענת כי אילו התובעת פעלה בהתאם להמלצת נציגי הנתבעת, וערכה ביטוח רפואי בשלב מוקדם, ולא המתינה עד שבועיים לפני הטיול, יכלה היא לקבל בחזרה את דמי הביטול המלאים מאותה חברת ביטוח שהייתה מבטחת אותה ואת בעלה. התובעת התרשלה בכך שלא הזמינה בשךב מוקדם ביטוח רפואי לנוסעים לחו"ל, אלא חיכתה עד 14 יום לפני הטיול, והיה מאוחר מידי בשבילה כי באותו שלב כבר אושפזה ואף חברת ביטוח לא הסכימה לבטחה בגין כך.

7.הנתבעת הכחישה את טענת התובעת להצטרפות אנשים לקבוצה במקום התובעים, והגישה את רשימת המשתתפים בטיול, שהאחרון בהם היה ביום 13.6.2011, טרם ביטול השתתפותם של התובעים בטיול.

הנתבעת טוענת כי לה נגרם הפסד כספי מאחר וחויבה במלוא הסכומים כלפי הספקים, הן בגין כרטיסי הטיסה, והן בגין בתי מלון והסעות, כך שהתובעת אינה זכאית להחזר כלשהו מהנתבעת.

8.באופן לא פורמאלי, הסכים נציג הנתבעת בשלב כלשהו להחזר חלקי של 25% מערך ההזמנה, אך הצדדים חלוקים אם דובר אז על החזר כספי ממש, או על זיכוי עתידי שיוענק לתובעים.

9.היום התקיים דיון במעמד הצדדים, בו נשמעו טענותיהם.

10.על פי מדיניות הנתבעת לעניין ביטול השתתפות בטיולים, נספח א' לכתב ההגנה, ביטול ההזמנה במסגרת 7 ימים קלנדריים, ועד היציאה לטיול, יחייב דמי ביטול בשיעור של 100% ממחיר הטיול. אלו התנאים הכלליים של חיוב בדמי ביטול. יחד עם זאת, בדף השני של נספח א', נקבעו תנאים מיוחדים למקרה דנן, שזהו טיול מסעות מסוג הטיול אליו הצטרפו התובעים. שם נקבע כי ניתן להוסיף בזמן ההרשמה, סכום של 47$ לביטוח טיול, שמשמעותו הוא שלקוח אשר נרשם לאחד מטיולי המסעות, רשאי לבטל את השתתפותו מכל סיבה שהיא עד 14 ימים קלנדריים לפני היציאה ללא חיוב בדמי ביטול כלשהם. עוד נקבע באותו דף לנספח א', כי בחישוב הימים הקלנדריים לעיל, ייחשבו גם יום הביטול וגם יום היציאה.

11.אין מחלוקת כי במקרה דנן, התובעים שילמו לנתבעת במועד ההרשמה לטיול 47 דולר כל אחד לביטוח טיול, כך שאם התובעים היו מבטלים את השתתפותם בטיול 14 יום לפני מועד הטיול, לא היו מחויבים בכל דמי ביטול.

12.במקרה דנן אין מחלוקת על העובדות כי התובעת אושפזה מיום 6.6.2011 עד ליום 10.6.2011, בבית חולים לפי סיכום אשפוז שהוגש לתיק.

יום 10.6.2011 היה יום ו' בשבוע, לפיכך התובעת הצליחה ליצור קשר עם נציגי הנתבעת רק ביום א' 12.6.2011, והודיעה להם על כך שהייתה מאושפזת, וכן הודיעה להם על כך שהיא מנסה לערוך ביטוח רפואי לנוסעים לחו"ל וטרם הצליחה.

בנסיבות אלו, התובעת הודיעה לראשונה לנציגי הנתבעת על הקושי שבו היא נתקלת בעריכת ביטוח רפואי לנוסעים, 11 ימים לפני מועד היציאה לטיול, לפי שיטת מניין הימים הקלנדריים, שנקבעו בדף השני לנספח א', אך עוד באותו שלב טרם הודיעה על ביטול השתתפותם בטיול.

13.על פי המדיניות שנקבעו בנספח א', על התובעים לשאת במלוא דמי הביטול בשיעור 100% מערך הטיול, לפי המדיניות שנקבעה בנספח, ואשר הייתה ידועה היטב לתובעים במועד ההרשמה לטיול.

14.אני מקבלת את טענת התובעת, כי אשפוזה של התובעת בבית החולים מנע ממנה לערוך ביטוח באותם מועדים, או להודיע לנציגי הנתבעת על הקושי שבו היא נתקלת במציאת ביטוח רפואי, אך זה לא מנע מבעלה או מבנה של התובעת, לערוך ביטוח רפואי כאמור, או להודיע לנציגי הנתבעת על הקושי בביצוע הביטוח כאמור.

15.אני מקבלת את טענת הנתבעת, לכך שהתובעים השתהו בעריכת ביטוח רפואי לנוסעים לחו"ל, וכי אילו פעלו במועד מוקדם יותר לעריכת ביטוח כאמור, היו מקבלים בחזרה מאותה חברת ביטוח את מלוא דמי הביטול בהם חויבו כלפי הנתבעת. התובעים לא סיפקו כל הסבר מניח את הדעת מדוע השתהו בעריכת ביטוח כאמור, ומדוע המתינו עד 14 יום לפני הטיול, כדי לערוך ביטוח רפואי כאמור.

16.טענת התובעים כי הצטרפו אנשים נוספים לקבוצה במקום התובעים לא הוכחה כראוי. הוכח בפניי על ידי הנתבעת, כי המשתתף האחרון לטיול, הצטרף ביום 13.6.2011, לפני שהתובעים הודיעו סופית לנתבעת כי הם מבטלים את השתתפותם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>